RLD N Evallens Chocolate Piston "Jompe"

Evallens Chocolate Piston "Jompe"

Jompe är född i februari 2006. Man har aldrig tråkigt med honom. Han är en glad liten skit.

Känns fortfarande i dag 10 år gammal, som att han är outtröttlig. Han älskar att valla får, spåra, träna lydnad, bada, barn, leka med boll och pipleksaker, springa i skogen.

När han var lite yngre brukade jag boka privatlektioner hos Lisbeth Cederberg, som är vallhundsinstruktör. Vi tränade honom 3 timmar på fm, sedan 3 timmar lunchpaus och 2 timmar träning därefter. Detta både lördag och söndag, när vi var färdiga och stod och summerade dagarna passade Jompe på att "valla i egen regi". Han var då inte trött!

Han har jättemycket motor i vallningen och behöver en stor "tumme i ögat", har ett naturligt bra avstånd. Kanonbra och pålitlig att ha som hjälpreda i fårhagen. Vi hade en hage med tillhörande skog som våra får gillade att hålla till i. Medans jag gick jag till fårhuset och pysslade med vad som behövde göras stack Jompe alltid och hämtade fåren.

Likadan känns han i spårskogen också. Nogrann och bra ork.

Jompe älskar barn - framför allt vår guddotter Molly. Dom har lekt sedan hon började gå. Numera är det hon som tröttar ut Jompe. Synd att hon inte är tillräckligt gammal, annars skulle hon få tävla lydnad med honom - han gör allt för henne!

Han älskar att bada också. Drömmen för honom vore att bo på en fårgård med sjötomt och en massa barn. Han vet var dom bästa badställerna finns i Stockholms skärgår, är alltid först av båten.

Jompe är ingen "modig" kille, om boogieman skulle komma skulle han nog ställa sig bakom mig och överlåta det till Billy. Han är även lite mörkrädd, vi har inte mycket till gatubelysning där vi bor och mötande kan se väldigt konstiga ut i reflexer. Däremot är han inte ett dugg rädd för "saker" eller oljud. Husse har med sig hundarna till sin motorverkstad på dagarna och där är det inte tyst och det kommer människor titt som tätt. Han tycker också att hundmöten hemma i koppel är lite jobbigt, det kan bero på att han har blivit påhoppad ett antal gånger.

Han har absolut inga problem med andra hundar när vi är på klubben eller någon annan stans och tränar. Han sitter lös brevid min ryggsäck och väntar på sin tur. Går bra ihop med andra hanhundar också. Har aldrig varit en kaxig hane vilket jag tycker är jätteskönt, det räcker med att ha en Billy.

Jompe har mycket vall-egenskaper och jag tror det är det som gör att han har så hög koncentrations förmåga och är fantastiskt duktig i spårskogen. 

Han är en frisk hund, har aldrig varit sjuk. 

Han är pappa till 5 tikar hos Qiwron´s kennel, där i bland Fanny. Mamma är Evallens Black & Tan Ylva. 

Han är pappa till 2 tikar och en hane hos Pihlstens Kennel. Mamma är Pihlstens Duffy.

Han är pappa till 5 hanar och 1 tik, chokladbruna, hos Rostaggens Kennel. Mamma är Rostaggens Kajsa. Födda 10/9-16

Han är pappa till 3 hanar (2 svarta och 1 brun) och 2 tikar (bägge bruna) hos Qiwron´s Kennel. Mamma är Qiwron´s Asqa. Födda 16/9-16

Han har gjort sitt som avelshane och är numera kastrerad.

Han bjuder på mycket skratt, har en härlig attityd plus att han är jäkligt snygg! Tack Ewa för att jag fått äran att äga honom!

ÄLSKAR DENNA KILLE!

Den 10 augusti 2018 fick Jompe somna in 💔. Han var pigg i huvudet men kroppen ville inte hänga med. Han gjorde illa sig när han var runt 9 år (kraftig stukning) och den började göra sig påminnd i vintras. Han har gått på medicin, rehab och laserbehandlingar men det hjälpte tyärr inte. Livet som soffhund passar inte Jompe - han tyckte inte om att vara åskådare när Fanny fick träna - men han orkade inte själv. Nu får han fortsätta uppe i hundhimlen tillsammans med Billy❤

FY VAD VI SAKNAR HONOM!!

 

E: Linhoppets Nero

U: Ringbarks So I´m Magic

HD A 

Godkänd lägre klass spår

1:a pris LK1

3 kvalificerade resultat i Rallylydnad Nybörjare. Uppflyttad till fortsättningsklass.

Utställningsresultat Kelpiespecial:

-07 UKL K1, HP

-08 ÖKL K3, CK

-13 BKL K2, Excellent, CK, Reservcert

-14 BKL K2

-15 BKL K1 med cert

-16 VETKLASS K1, Excellent, CK, Reservcert samt BIM veteran

Jompe 18.05.2017 17:07

Hej
Jag heter Jompe😁
Är ingen vovve, utan gubbe.😆

Lene 14.03.2016 20:36

Vi hoppas också på valpar❤ hälsar Duffy❤❤❤

| Svar

Senaste kommentarer

28.09 | 20:57

Saknar er, Jompe och Billy!
Jag kommer ihåg hur irriterad Jompe var på Fläcken för att han kom och störde.

Kramar från Molly!

18.05 | 17:07

Hej
Jag heter Jompe😁
Är ingen vovve, utan gubbe.😆

14.03 | 20:36

Vi hoppas också på valpar❤ hälsar Duffy❤❤❤

15.10 | 15:15

Fina ulltussar! Kommer bli tomt förstår jag!